Helsinki Biennaali 2021

Helsinki Biennaali on joka toinen vuosi järjestettävä kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin. Biennaalin kuratoinnista ja tuotannosta vastaa HAM Helsingin taidemuseo. -Helsinki Biennaali

Ensimmäinen Helsinki Biennaali järjestettiin vuonna 2021, jolloin näyttely esitteli yleisölle 41 taiteilijaa tai kollektiivia niin Suomesta kuin ympäri maailmankin.

Sun Effects suunnitteli ja toteutti valaistuksen useaan näyttelyn taideteokseen sekä sisä- että ulkotiloihin. Olimme myös vastuussa tuotannon projektinhallinnasta ja lisäksi logistiikasta yhteistyössä Helsingin taidemuseon, Metsähallituksen ja muiden suunnittelijoiden kanssa.

Helsinki Biennaali järjestettiin kulttuurihistoriallisesti rikkaassa Vallisaaressa luonnontilaan palannutta luontoa ja rakennuksia kunnioittavalla tavalla. Kävijät saivat nauttia taideteoksista reitillä, joka kulki Vallisaaren luonnon ja historiallisten rakennuksien, ruutikellareiden ja tyhjien asuinrakennusten kautta.

Valosuunnittelu toteutettiin läheisessä yhteistyössä intendenttien, taiteilijoiden ja muiden teknisten asiantuntijoiden kanssa. Biennaalin epätavanomainen ja haastava ympäristö vaati yksilöllisiä valoratkaisuja nykyaikaisin välinein toteutettuna. Taideteosten vaihteleva sisältö ja muoto vaati myös monimuotoisia teknisiä sovellutuksia sekä innovatiivisia valaistusmenetelmiä.

 

Lisätietoa taitelijoista ja taideteoksista löytyy täältä.